Dit ben ik ook

Ik. Ik ben een vader van vier. Maar deze week ben ik meer leraar dan vader.

Leraar van 24 kinderen in een zesde leerjaar.

U kent ze waarschijnlijk wel, die wezentjes die het ene moment denken dat ze klaar zijn voor de grote, echte wereld. Maar laat het even donker zijn of vraag hen iets te doen dat ze nog niet deden… Gaat ge mee? Mag ik een handje?

U kent ze wel…. Het ene moment liggen ze wakker van de wereld die gaat vergaan, volgens YouTube toch? Tien minuten later is het vreselijk dat een ander zomaar tegen hun bal trapt. Ja u leest het goed, zomaar, hun bal!!!

U kent ze wel… eerst zijn ze kwaad omdat ze nooit iets mogen, niets krijgen, hun vrienden veel coolere en modernere ouders hebben. Een paar uur later, liefst wanneer u net diep ligt te slapen, aan uw bed staan omdat ze akelig gedroomd hebben en liefst dicht tegen u willen slapen. En dat eindigt meestal met een kind dat 80% van het bed inneemt, terwijl de gelukkige ouder(s) helemaal op het randje mogen…

Wel, met dergelijke vrolijkerds, mag ik elke schooldag werken! Daar ben ik erg blij om, trots op. Een hele verantwoordelijkheid, maar ook een hele eer.

Over die beide kanten van mijn leven houd ik u graag alhier op de hoogte.

Vadervanvier

Meestervanvier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s