Ik en wij

Ik. Ik ben vader. Vader van vier. Vier prachtige kinderen, vier bronnen van vreugde, gelach en pret.  Maar ook van zorgen, stress, discussie. Er lopen hier twee jongens rond, eentje van 12, bijna 13, eentje van 9. Het zal u verbazen, maar de andere twee zijn meisjes. 11 en 7 jaar, zolang huppelen zij al rond in mijn leven. Buiten ons vijf, is er nog een hond, een Duitse Herder pup van 6 maanden. En zo nu en dan komt de kat ook nog eens naar huis.

Ik. Ik ben ook onderwijzer. Meester van het zesde leerjaar. U weet wel, die man die zorgt voor discussies over huiswerk en toetsen, maar hopelijk ook voor leuke verhalen uit de klas.

Ik. Ik ben ook nog meer. Maar daarover later meer.

Na mijn scheiding, pijnlijk maar uiteindelijk vriendschappelijk, sta ik er, als vadervanvier, halftijds alleen voor. Ik beken, het was niet altijd makkelijk. Nog steeds niet. Maar ik probeer het wel steeds leuk te maken. Veel praten, lachen, uitstapjes, reizen, spelen… En wonder o wonder, vaak lukt het ons!

Weerwerk krijg ik ook, u mag gerust zijn. Zei ik het al, een zoon van bijna 13, een dochter van 11? De draaiende ogen, de zuchten, de ‘ik ben nu heel druk bezig met allemaal keibelangrijke dingen op het wereldwijde web…’ blikken, …. Ik ken ze intussen steeds beter. Oja, nog eentje: och papa, gij begrijpt dat toch niet… Klinkt het u bekend in de oren? Wel, het is van al deze avonturen, want laat ons eerlijk zijn, dat zijn het, van al die avonturen hou ik u hier graag op de hoogte.

Ik groet u, genietend van het leven zoals het is, vadervanvier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s