Symbool

Herfstvakantie. Ze zit erop. Het is weer voorbij, het echte leven klopt alweer zachtjes op de deur. Morgen ieder weer naar school. Voor allen was het een fijne en ontspannende week, enkel de zevenjarige M deed meer dan enkel genieten. Zij werd ziek. Een of ander virus dat in huis geslopen was en hier een slachtoffer koos in onze kleinste, ook wel eens baby genoemd.

Hoofdpijn, keelpijn, koorts, traag,… Ja, we kregen de hele lading. Om toch zeker te zijn van voldoende aandacht, herhaalde ze vaak genoeg a) dat ze ziek was en b) dat ze toch ook wel buikpijn had. Waarom buikpijn?

Omdat vader geen zin heeft om braaksel op te kuisen, wordt er bij het uitspreken van het woord buikpijn al snel een kom gegeven. Om in te braken, indien nodig. Alles liever dan sappen en brokken op te rapen, dat begrijpt u wel.

Maar blijkbaar is een kind in dit huis niet echt ziek, als er geen kom aan te pas komt. Ook al at ze goed, dronk ze voldoende en was er helemaal geen buikpijn als er dessertjes tevoorschijn kwamen. Toch, toch moest en zou de kom overal mee naartoe. Want ten huize S is niet het rode kruis een teken van ziekte, nee. Het symbool van de zieke is de kom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s