Kinderloos weekend met kinderen

Ook in een weekend waarin de kinderen bij moeder zijn, slagen ze erin zeer aanwezig te zijn. Deze keer niet met behulp van moderne media of iets dergelijks. Neen, deze keer zijn ze erbij dankzij mijn vrienden en kennissen. In gesprekken. Leuke gesprekken wel, geruststellend en opluchtend. Al is dat laatste woord waarschijnlijk niet helemaal correct, zo voelt het wel.

Ik ontmoette de afgelopen dagen een stel vrienden van mijn jonge leeftijd en allen zijn ze ook ouders van kinderen met dezelfde leeftijd als de mijne. Hoog tijd dus om verhalen uit te wisselen en te polsen of het ook bij hen soms anders loopt dan je het als ouder in je hoofd hebt. En driewerf hoera…

We zijn niet alleen. Ook in andere gezinnen lijken de puberhersenen vaak maar op 50% te werken, vergeten kinderen weleens wat opruimen is, vindt een 13 jarige het leven geregeld ‘kei oneerlijk’, probeert een jongste al wel eens onder taken en opdrachten uit te muizen.

Ook in andere gezinnen winden de dochters hun vader om de vinger en doen de zonen dat bij de mama. Niet alleen ondergetekende brengt heel wat van zijn ‘vrije tijd’ door in de auto, op weg naar en van de hobby’s van de kinderen. Meer nog, ook bij de anderen zeuren ze over het eten en vinden ze dat ze veel te weinig kleren hebben.

Kortom, een weekend zonder kinderen maar met vrienden, zelfs dan draait het nog vaak rond de kinderen. Over het eten, de drank, de flauwe moppen en goede gesprekken, daar vertel ik u graag een andere keer over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s