Bijna vakantie

Iedereen met schoolgaande kinderen kent het waarschijnlijk wel, het gevoel dat de vakantie net een week te lang wegblijft.

Kinderen zijn moe, moeten zich nog door examens of toetsen slepen, het is koud buiten, opstaan wordt elke dag een beetje moeilijker. Zet daarnaast nog een vader die zelf lesgeeft en even moe is als de kinderen. En u kan zich wel een beeld vormen van hoe levendig en gezellig het er hier momenteel aan toe gaat. Om het leven nog wat te vergemakkelijken, kregen we er de afgelopen dagen nog een schep winter bovenop. Extra lang en extra focus in de auto. N niet met de fiets naar school.

Toch, toch heeft deze periode wel iets. Kinderen die buiten gaan spelen, spontaan. Sneeuwmannen in de straat, sneeuwballengevechten op school, sleeën, … Kerstboom wordt gezet en versierd, Playmobil kerststal opgekuist en in elkaar gestoken. De eerste kerstkaarten vallen in de bus, zowel de echte buiten op straat als de virtuele.

Ja, de vakantie nadert. Geloof me vrij, ze is zeer welkom. Voor u ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s