Oudjaar. Alleen oudjaar.

Ik val nog maar eens met de deur in huis. Ik vierde dit jaar oudjaar alleen. Nu ja, ik mad mijn hond F de hele tijd dicht bij mij. En om verder te doen met het vallen der deuren, het was echt een meevaller.

Neen, het was niet gepland. Het had te maken met een relatie. En fout lopen. En jammer toch. Hoe jammer ik dat stuk ook vond, ik besloot van de avond toch iets mooi te maken. Ik ging naar de viswinkel, haalde de twee persoons plateau de fruits de mer op. Samen met een kistje, zoals mijn kinderen het graag noemen, snot in een schelp. Anderen noemen het eenvoudigweg oesters.

Daarna reed ik naar mijn vader, ook daar horen nieuwjaarswensen bij. Eten, drinken, praten… daarna wandelen, ik en de hond. Heerlijk. Uiteindelijk werd de steven huiswaarts gewend en kwam ik tegen 17u weer terug thuis. Alleen. In een leeg huis.

Ik voelde hoe ik op een tweesprong stond. Gaf ik toe aan het ‘oudjaar vier je in groep, hoe groter/gekker/luider… hoe beter’ gevoel of ging ik mee in het ‘ ik kan echt wel alleen ook content zijn’? Ik bekeek de plateau, het kistje en de heerlijke fles wijn. Het werd me al snel duidelijk. Ik verkoos te genieten.

Oesters open, schelpjes leegpeuzelen, kreeft en krab, daarbij een goed glas wijn. De hond aan mijn voeten, dan weer naast me in de zetel. Op tv een film en wat afleveringen van een Vlaamse reeks die ik nog moest inhalen en verder…. Niets. Heerlijk. Tegen middernacht zapte ik even rond, zag beelden van gillende massa’s, knallend vuurwerk, hyperuitgelaten vrolijkerds, links en rechts een zwalpende zatlap… En ik? Ik zat heerlijk rustig thuis.

Wat ik hiermee wil zeggen? Niet veel. Misschien alleen maar. Alleen is niet altijd eenzaam of zielig. Het kan zelfs zalig zijn.

Verder: mijn allerbeste wensen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s