We komen er!

Vader zit in de kinderloze week. Vader geniet van tijd voor niet-vaderen. Maar iedereen weet, het leven bestaat niet alleen uit wandelen, iets gaan drinken, net iets langer slapen… Nee, op tijd en stond belanden er enveloppes in de brievenbus. Die gevreesde met het klassieke venstertje. Rekeningen en herinneringen, ze komen vaker dan we stiekem zouden willen. Het was nooit mijn sterkste punt, alles wat papieren betreft. Maar nu ik het alleen moet doen, heb ik het geleerd. Nee, ik zal eerlijk blijven, ik ben het nog steeds aan het leren. Vandaar die herinneringsbrieven…

Zo mag ik dan vaak vaststellen dat het, op financieel vlak, niet makkelijk is. Let op, ik ga niet klagen, 30 dagen zonder weet u wel… Ik stel enkel vast. Er is een inkomen, maandelijks, vast, zeker. Lang leve de vaste benoemingen in het onderwijs. Maar dan zijn er de kosten. Ook vaste, ook verrassende. Vele zijn weloverwogen, anderen nog steeds wat impulsief. Hoe zeiden de vroegere hipsters het? Yolo!

Nee, het leven van een halftijdse vader gaat niet altijd over financiële rozen. Nadenken, afwegen en kiezen, het komt er allemaal bij. Ik praat er ook open over met de kinderen. Ze weten dat niet alles kan, dat er niet elke maand een lading nieuwe kleren komt, dat uitstappen niet altijd kunnen en dat er wel eens sandwiches gegeten worden ipv te gaan eten bij een dagje uit. Vinden ze dit erg? Neen, ik denk het niet. Natuurlijk loopt een puber liever rond met het juiste merk op zijn trui. Natuurlijk hebben de meisjes graag een uitgebreide keuze in paardrijkledij en wil B. het liefst van al veel boeken. En natuurlijk wil de papa graag en veel reizen.

Maar ach, eerlijk. We komen er, elke maand opnieuw. En daar ben ik erg trots op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s