Ik ben echt blij…

Ze zijn er weer. Een hele week, tijd voor en met hen.

Vrijdag na school, rap de auto en snel, maar uiteraard voorzichtig, naar hun school. Oppikken van de drie jongsten, N komt zelf met de fiets naar huis. Door de wind, door de regen, zoals de charmante en dankbare Ingeborg het ooit zo mooi zong. Geen ballet voor B deze week, dus vroeg thuis. Jammer voor hem, iets minder jammer voor mij. Ik ben vroeger thuis. Wij zijn vroeger thuis.

Het eten voor de vrijdagavond staat klaar. Ja, vier kinderen vraagt ook enige organisatie. Gehaktballen in een pikante saus, met pasta. De saus uit potjes. Ik heb beloofd eerlijk te zijn. Samen eten, samen praten, verhalen uitwisselen, bijkletsen. Heerlijk, maar ook veel, hoe zal ik het noemen, auditieve input.

Na de opruim en de afruim, samen tv kijken, met elk een kommetje chips in de hand. Dokter Bea zorgt voor niet altijd even makkelijke vragen. Daarna trekken de avonturen van een andere Thuis voorbij op ons scherm. Blij dat het hier toch iets rustiger en stabieler verloopt.

Slapentijd. Met B en L ga ik nog mee naar boven, dat is waarschijnlijk het voordeel van de jongste te zijn. Die krijgen nog iets langer de aandacht en de extra’s van de jonkies. En als ik dan, bij het slapen leggen, twee keer te horen krijg:”Ik ben blij dat we bij u zijn, papa…”

Dan heb ik even geen woorden meer.

3 gedachten over “Ik ben echt blij…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s