Te soft om sterk te zijn?

Zorgen, ik maak me soms zorgen. Om de wereld en de natuur, de politiek en de financiën. Uiteraard ook over de kinderen. De laatste tijd soms ook over de opvoeding. En wel hierom.

Ik streef ernaar van hen vriendelijke, beleefde en zachtaardige mensen te maken. Volwassenen die goed voor zichzelf zorgen, maar ook voor een ander. Mensen die genieten van hun vrijheden, maar niet ten koste van die van een ander. Rekening houden met de natuur en klimaat. Met zichzelf en de anderen. Kortom, u snapt het wel.

Nu krijg ik echter steeds meer de indruk dat de wereld verhardt, dat het niet meer voldoet om vriendelijk te zijn, dat het recht van de sterkste als het ware steeds prominenter aanwezig wordt. Een heel akelige evolutie, vind ik toch. De bezorgdheid waar ik over sprak, wordt stilaan duidelijk? Maak ik van hen wel voldoende sterke mensen? Natuurlijk, vriendelijkheid wordt geapprecieerd, beleefdheid geprezen,… Duimen maar dat het ook volstaat om daar te geraken waar ze ooit willen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s