Ik ben toch jouw baby?

Gisteren vierden we feest. De jongste, M, werd 8. Ja u leest het goed. 8. Man, nu al 8. Wat het met me doet, is moeilijk te beschrijven zonder te hervallen in clichés. Het gaat te snel, ze worden zo rap groot, ge moet er nu van genieten en dergelijke meer. U kent het waarschijnlijk wel. Ik zal dan ook niet veel meer kunnen doen dan bevestigen wat deze klassiekers zeggen. Mijn baby wordt veel te rap groot.

Reeds acht jaar noem ik haar mijn baby. Ze is nu eenmaal de jongste. Ik beschouw het als een eretitel. Zij iets minder. Dat begrijp ik wel, maar ik ben niet van plan ermee te stoppen. Want als ik daarmee stop, is ze groot. Zoiets.

De anderen lachen er wel eens mee. Gaat ge haar later, als ge haar op een fuif gaat halen, ook baby noemen? Wanneer ze meedoet aan een of andere competitie, gaat ge dan een spandoek maken met daarop ‘Go Baby!? Hilariteit alom aan tafel. Maar stiekem denk ik bij mezelf ‘ euh, ja waarschijnlijk wel’.

Aan de andere kant is ze ook clever genoeg om er de voordelen van te zien en die ongegeneerd te gebruiken. Ik werk hard om van hen zelfstandige wezentjes te maken, kinderen die veel zelf kunnen en mogen doen. Uiteraard zijn er dagen dat ze dat minder graag doet. Die dagen klinkt er al sneller: “maar papa, ik ben toch jouw baby???” en ja hoor, ondergetekende smelt en doet wat ze vraagt. Speelgoedwinkels, snoeprayon in de supermarkt, ijsjes, tv, … ongegeneerd komt dan de “maar papa, ik ben toch jouw baby??” Steeds in combinatie met net iets grotere oogjes en een zeer bewust zielige blik in die oogjes. Een néé is dan heel ver weg hoor…

Voor u denkt dat de anderen hierdoor benadeeld zouden worden… U mag eens raden wie er gestuurd wordt wanneer ze een extraatje willen…

Ach, ze worden zo rap groot. Geniet er nu maar van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s