Evenwichtig balanceren

Opgroeiende kinderen, dat brengt ook andere en groeiende zorgen met zich mee. Vroeger moest ik vooral tellen dat ieder evenveel snoepjes, chips of frisdrank kreeg. Nu lijkt het soms dat aandacht en inspanning gewogen worden. Ik geef een voorbeeld.

Ik zei al eens dat B ballet doet. Hij is er blijkbaar nog goed in ook. Gevolg: ik, en ook de mama, zoeken naar mogelijkheden om hem meer en misschien ook betere lessen te laten volgen. Balletschool hier, dansdagen daar, u kent het wel. Ik ben zeker geen verplichter, wel een aanbieder. Als hij het echt graag wil, zal hij, nu of later, wel ingaan op het aangebodene. Bovendien zijn lessen aan de academie ook betaalbaar, een vast bedrag voor twee lessen per week, een heel schooljaar lang. Dat laat ook financiële ruimte voor dergelijke extra’s. Ik zei het al, soms moeten ook de centjes geteld worden.

Kind 2, L, betreedt de scene. Enthousiaste amazone, paardenzot, dromend van een eigen pony. Een kamer vol prenten, posters, knuffels van paarden. Ik vermoed dat ze niet het enige meisje op de wereld is met die interesse/hobby/obsessie. Ik gun het haar allemaal, maar ik trap een open deur in als ik zeg dat paarden en paardensport eerder als duur beschouwd mogen worden. Elke week les, materiaal, kledij, laarzen,… Een maand deze hobby zal ongeveer evenveel kosten als een jaar ballet.

Nu vernam ik onlangs van de mama dat L verontwaardigd was. We geven, zo zegt zij, meer kansen aan B en zijn ballet dan aan haar en haar paarden. Ik beken dat dat best even binnenkwam. Mijn hoofd weet heel goed dat dat niet zo is, dat een evenwicht is wat we willen. Maar mijn buik, mijn gevoel,…. Daar heb ik nog wat overtuigingswerk te doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s