Lekker, die regen.

Weekend. Met kinderen. Tradities zijn er om gerespecteerd te worden. Op vrijdag gaat B  dansen, ik ga intussen op café met L en M, N hangt thuis in de zetel. Bij onze thuiskomst zet hij nog snel de verwarming aan, hangt hij zijn jas weg, maakt zijn boekentas leeg… dat alles in de illusie dat vader dat niet merkt…. Wonderlijk, zo een puberbrein…

Maar goed, daar ging ik het niet over hebben. Even doorspoelen naar vandaag. Korte situatieschets. N wordt wakker, ziek. B gaat naar de tekenacademie. M besluit in pyjama te blijven en L loopt te zenuwen. Ze mag immers deze namiddag met haar vriendinnetjes op stap. Een musical op hun vorige school. En vader? Die mag huisman spelen. Winkelen, opruimen, kinderen voeden, koken. Intussen regent en hagelt en sneeuwregent het buiten. En dan komt het… het kriebelt, het jeukt. Ik wil er nog eens een dagje in de keuken van maken. Dus eerst naar de winkel. Plunderen maar, want vader wil koken.

Eenmaal thuis en klaar met rondrijden, begint het feest. Op vraag van de kinderen bakken we cake. De gewone cake, maar dan met banaan en stukken chocolade. Op vraag van de kinderen maak ik tomatensoep. De echte ouderwetse. Ik kreeg het recept van een 75-jarige jongedame die haar hele leven op een boerderij mocht doorbrengen. Ik hoor het u al vragen. Tomatensoep, dat is dan toch met… Ja hoor, met zelfgerolde balletjes. Ene Jeroen uit Leuven inspireerde me om eens drumsticks te maken, gemarineerd in olijfolie, gember, citroen, honing. Pikante aardappelen uit de oven erbij. Lekker, maar volgende keer pas ik het een beetje anders aan. Iets minder gember en citroen en zeker ook nog grillen. Zo hebben wij het immers liever.

Minder op vraag van de kinderen, maar vooral omdat ik het zelf wil, maak ik ook nog eens konijn klaar. Dat is lang geleden! Met witte wijn, hesp en gepelde tomaten. Ik kan u helaas nog niet melden of het gelukt is, het staat nu af te koelen op het fornuis. Morgen eten we het. Benieuwd of de kinderen het gaan lusten. In het pak zat ook het hoofd van het konijn, zoals het hoort. Ik heb het maar niet getoond, dat hoofd. Ik ga het mezelf niet moeilijker maken dan nodig.

Staat er morgen op de culinaire planning: speculoos bakken, appelmoes maken ( er liggen heel wat appels die niet werden gegeten en ik kan niet zo goed tegen verspilling) en macaroni met kaas en hesp voor maandag. Of misschien voor morgen, als het konijn echt geen succes blijkt te zijn. Ik hou u graag op de hoogte. Maar als er één voordeel is aan al dat slechte en koude weer, is het wel dat het binnen eens zo leuk is. Intussen brandt de kachel, is mijn glas gevuld met witte wijn en ben ik klaar voor mijn zaterdagavond. U ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s