Terug op nul

Weer een week verder en ik meld, met vreugde, dat de batterijen hier stilaan terug op nul komen. Met vreugde, want ik kom van batterijen onder nul. Voor u denkt dat ik helemaal knetter werd de afgelopen dagen, vertel ik graag een beetje meer.

Ik heb een heel fijne week met de kinderen achter de rug. Er werd koers gekeken op zondag. Op maandag was er een heerlijk feestje voor mijn zus M. Dat wonderlijke wezen behaalde wederom een universitair diploma. En dat vierden we dan maar met veel mensen en veel eten in een zonnige tuin. Nogmaals een woeptidoe proficiat! Dochter L vertrok die dag uitzonderlijk naar haar mama. Aangezien L dit jaar 12 wordt ( veel te snel, maar dat is een ander verhaal), gaat ze met de mama een paar dagen op reis. Cyprus. Zonnen en winkelen. Ik vind het niet zo heel erg dat ik niet mee kan…

Dinsdag genoten we van de aanwezigheid van ene W, neef van de kinderen, zoon van mijn bovenvermelde zus. W en N trokken er die dag op uit voor een fietstocht van een dikke 50km. Loslaten vader, ze kunnen dat. Ze gaan voorzichtig zijn… M mocht gaan spelen bij een vriendinnetje. Pret verzekerd, zeggen ze dan. En B? Die nam ik mee naar de cinema, als verrassing. Pieter Konijn. Een leuke film, maar niet de beste kinderfilm die ik ooit zag. Iedereen geraakte veilig en behouden thuis. Ook de fietsers. Ziet ge wel vader, ze kunnen dat…

Woensdag was het tijd voor de jaarlijkse reis terug in de tijd. Bokrijk, waar anders kan je zo leuk terug in de tijd? Nog even W terug thuis afzetten, sandwiches en beleg kopen en dan naar Bokrijk. Omdat ze die dag erg slecht weer voorspelden ( en omdat ik verkoos dat te negeren) was het er erg rustig. Nergens wachten, nergens mensen die in de weg lopen, foto’s maken zonder dat er onbekenden in beeld wandelen. Standaard bij een bezoek aan Bokrijk: de smoelentrekker. Een heerlijk snoepje waar uw kaken van dichtslaan en uw ogen gaan tranen… steeds weer een mooi moment.

Donderdag reden we de andere richting uit. Ik was zodanig onder de indruk van de expo van Stephan Vanfleteren in Knokke, dat ik t absoluut aan de kinderen wou tonen! Dus wij, niet te vroeg, richting de Belgische Kust. Niet te vroeg, want dan staat er geen file meer op  de E313. Dacht ik… Half elf en nog aanschuiven van Massenhoven tot Antwerpen. Gelukkig vond iemand ooit spelletjes als dierenkring uit.

Expo was opnieuw een succes, het is en blijft een aanrader! Daarna koffie in t cultuurcentrum. Lekker, maar aan de bediening is nog werk, als ik dat even mag melden. Nostalgie dreef me daarna naar Heist, aan zee, niet op den berg. Als kind bracht ik daar heel wat vakanties door. En weer mocht ik vaststellen… Beste manier om een kind bezig te houden: geef ze zand, strand, duinen, schelpen en veel ruimte. Dat de terugrit owv werken nog langer duurde, zullen we maar even vergeten. Het was een superdag. Ik ruik er nog de gevolgen van hier in huis. Dat krijg je met een dochter die graag dode krabben en zeesterren en ander lekkers verzamelt om die dan op haar kamer te bewaren.

Vrijdag was een dag thuis. Even rust. En daar heb ik vastgesteld waar ik mee begon. Het waren intense dagen en weken, veel activiteit. In mijn wereld en in mijn hoofd. Ik ben er echt moe van. Nood aan rust en stilte. Even niet moeten. Maar het is op een andere manier. Het is niet meer het gevoel niets meer te kunnen of te willen. Integendeel, misschien heb ik al wel een beetje geleerd te luisteren naar de signalen. Ik heb rust nodig, dus ik zorg dat ik rust heb. Plannen worden gewijzigd, afspraken verzet. Iemand zei me onlangs dat ik het leven gewoon even op pauze zet. Vond ik ook een heel mooie formulering.  Zo heb ik een nu helemaal lege zondag, slechts één afspraak morgen met een vriend die ik al veel te lang niet zag en kan ik dinsdag met misschien wel 10% batterij vertrekken naar Normandië. Ik en de hond F. Verslag hiervan volgt zeker. Want ook ik ben benieuwd hoe dat zal gaan, roadtrip met hond, slapen in de auto, picknick en koken op gasvuurtje… Ik kijk er heel erg naar uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s