Waar zit dieje mens nu weer?

Het is alweer enige tijd geleden, maar ik ben er nog. Meer nog, ik ben op dit eigenste moment in Slovenië. Aan het prachtige meer van Bohinj. Even Googlen. Zeer de moeite!

Maar wat doet dieje mens daar, hoor ik u vragen. Want ik ken u, u bent een kritische lezer. En terecht. In deze tijden van fake news en dergelijke, gebruikt men best zijn gezonde kritische verstand. Maar goed, ik wijk af.

Door omstandigheden zijn de kinderen voor 12 dagen bij moeder. Aangezien ik nu toch thuis ben, besloot ik om van die dagen iets moois te maken. En een uitdaging aan te gaan met mezelf. Ik vertrok op roadtrip, zonder doel, zonder bestemming. Roemenië kon, Hongarije, Slovenië, maar ook Spanje en Portugal. Het enige dat ik besliste op de dag van vertrek was de richting. Zuidoosten. Dan kon ik nog vele kanten op. Zo belandde ik die nacht aan de rand van een bos in Duitsland, ergens tussen Frankfurt en München. Zo ongeveer. Nacht twee en drie stond ik aan een meer dicht aan de Oostenrijkse grens. En gisteren en vandaag sliep/slaap ik dus in Slovenië.

Wat ik deed intussen? Rijden, uiteraard. Wandelen. Lezen. Zitten. Kijken. Genieten. Triestig zijn. Blij zijn. Nadenken. Dromen. Oplijsten. En muggen wegslaan. Dat ook. Hup. Weer één minder.

Ik wil voelen of het me lukt, loslaten en overgeven aan wat komt. Niet constant plannen, doelen stellen, tegen dan wil ik… gewoon, onderweg zijn. Ik en F. Een geruststellende aanwezigheid trouwens, als ge zo een paar nachten ergens helemaal alleen slaapt. Bijkomend voordeel, ik heb altijd gelijk en win elke discussie. Haar aanwezigheid weerhoudt ook heel wat mensen om contact te zoeken. En meestal vind ik dat erg ok. Ik zoek nu even bewust de asociale rust op. Al deed het pintje dat me vanmiddag werd aangeboden, na een steile klim van een uur, wel erg deugd.

En morgen, vraagt u? Wat brengt morgen? Wel, in het kader van de mezelf gestelde uitdaging, ik weet het nog niet. Er werd me een plek aangeradene hier niet zo heel ver van. Maar misschien rij ik wel door naar Italië. Op die manier kan ik de Provence nog eens zien, buiten het hoogseizoen. Ik hou u op de hoogte. Ik kan u wel zeggen, 7 muggen minder intussen.

Eén gedachte over “Waar zit dieje mens nu weer?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s