Het is zo

Weer een beetje verder. In de tijd en in de reis. Hoewel ik al dichter bij huis ben. De Ain, een streek in het zuidwesten van Frankrijk. 14 jaar geleden was ik hier ook al. Toen was ik bijna vadervanéén. Het toeval, al beweren sommigen dat dat niet bestaat, bracht me hier terug. Ik vond zelfs het huis terug waar we toen op vakantie waren. Een raar gevoel, ik geef het toe. Veel, o zo veel gebeurd intussen.

Alleen reizen, ik blijf ervan overtuigd dat het geweldig is. Maar ik geef even vlot toe dat het niet altijd een feest is. Zo zijn er ook dagen dat het gewoon ambetant is, dagen dat het niet gaat. Zenuwachtig, kortaf, ongelukkig soms zelfs. En ja, dan zou het wel fijn als er dan een ander is, een ander die luistert en op de een of andere manier het juiste weet te zeggen. Ik bedoel hier niet noodzakelijk een relationele wederhelft, gewoon, iemand die u kent en aanvoelt.

Gisteren was zo een dag. Geen ramp, ook geen feest. Ik heb wel geleerd om dergelijke dagen gewoon te aanvaarden. Ze zijn er. En kwaad worden op de wereld en op die gevoelens verandert er niets aan. Zover ben ik al. Al blijf ik stiekem hopen dat ik op een dag dé manier vind om die dagen te voorkomen.

Nu wil het toeval, al beweren sommigen…, dat ik gisteren eerst alleen stond op de camping waar ik zou slapen. Camping al lago, maar dan niet echt aan het meer. Een detail, zo blijkt. Nu reed er plots een Wohn-Mobil de camping op. Met daarin twee oudere Duitsers. Bleken hele leuke mensen te zijn. We aten samen, dronken samen een glas en, eens donker, genoten we van het kijken naar glimwormpjes. Tussendoor spraken we over veel. Ook over de toiletten op de camping. Gloednieuw. Maar wel van die Franse toiletten, waar een mens niet eens op kan zitten. Toen ik aangaf dat ik niet begreep dat die dingen nog gemaakt en geïnstalleerd werden, kreeg ik als antwoord:

Je moet het niet verstaan. Het is zo…

Kijk, daar had ik even geen antwoord op. Misschien moet ik er maar mijn motto van maken…

Eén gedachte over “Het is zo”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s