Groot en klein

Soms is het verschil zo groot. Het verschil tussen hoe een kind, in dit geval de 8-jarige M de wereld ziet en de blik van de 13-jarige N.

Morgen hebben ze beide een bijzondere dag op school. M gaat met de klas naar het park van Harry Malter. Ze kijkt er enorm naar uit. Daar zijn keiveel dieren papa. En we mogen drinken meenemen, koeken, zelfs wat snoepjes én zakgeld! Ze neemt dan ook zelf de begeleidende brief erbij en begint alles klaar te leggen. Een papiertje erbij ‘ drinken nog uit de frigo nemen!’ Ieder om beurt moet mee aan de Ipad zitten en het resultaat van een Google afbeeldingen zoekopdracht bekijken. Onmogelijk niet mee enthousiast te worden! Gelukkig gaat alleen zij zo ver in het uitkijken naar dat ze er zelfs buikpijn van krijgt.

Enter N. 13 jaar, tweede middelbaar. Lotgenoten-ouders weten wel hoe zoiets eruit ziet. Langer haar, kap op het hoofd en, zolang er geen vrienden in de buurt zijn, een licht getormenteerde blik in de ogen. Op zijn school is het morgennamiddag festival. Er komen drie groepen optreden. Ik ken er zelfs een van! Ene Lil Kleine… Ik laat in het midden of ik daar nu blij van word of niet. Feit is wel dat ik het een tof initiatief vind en de gedachte ‘ in onze tijd was t niet waar’ maar moeilijk kan onderdrukken.

Nu zijn kijk op de feiten. Papa, dat is keiduur. Eén euro vijftig voor een bonnetje. En drie bonnetjes voor een pak frieten. Die spreken ook over een festivalweide. Dat is gewoon op school he papa… en als ge 25cm bekers binnenbrengt, krijgt ge bonnetjes. Waar halen ze dat nu weer? U begrijpt, het enthousiasme druipt er af… Ik weet echter wel zeker. Morgen om 12u begint het daar. Ik ken er ene die zich, met zijn vrienden en vriendinnen, zeer goed gaat amuseren. Of hij dat dan achteraf ook zal erkennen, daar ben ik minder zeker van.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s