Laten we even vergeten…

Gisteren werd er een detail in de geschiedenis geschreven. België speelt de halve finale in de wereldbeker na een heerlijk spannende wedstrijd tegen Brazilië. Je moet al ergens ver weg in het melkwegstelsel zitten om dat niet te weten. Ik ben geen voetbalfan. Ik kijk af en toe een wedstrijd, een groot tornooi volg ik wel graag.

Al te vaak wordt mijn plezier belemmerd door het feit dat het voetbal, zoals wel een wordt gezegd, de belangrijkste bijzaak is, dat de spelers overbetaald zijn en er met die budgetten heel wat meer en nuttiger gedaan kan worden.

Maar…

Laten we even vergeten. Laten we even vergeten hoe onbelangrijk het allemaal is, hoeveel geld er verkwist wordt in de wereld van het voetbal en hoe flaminganten nu jubelend de Belgische driekleur uithangen. Al dan niet daarop in het groot Belgium… slimme zet van die ene brouwer!

Wat een wedstrijd. Wat een heerlijke avond voor tv, met de kinderen erbij. Aanvankelijk kreeg ik wat kritische blikken en opmerkingen. Ge roept te luid, zit niet te zenuwen, blijf zitten papa… Maar naarmate de wedstrijd vorderde, gingen ze er helemaal mee in op. Spannend he papa, oh nee… oef! Goed gedaan van Thibaut he! Puntje van de zetel, glazen, flesjes en kommetjes chips aan de kant en gespannen kijken en de klok in de gaten houden. Af en toe in een kussen bijten van de stress, een keer roepen, klappen, zuchten van opluchting… Het gebeurde allemaal, allemaal omdat twee keer elf mannen achter een bal aanliepen.

Ik denk dat het een soort avond was waarvan binnen enkele jaren iedereen nog weet waar hij of zij was. Zo herinner ik me ook nog enkele wedstrijden, de goal van David Platt, de vorige wedstrijd tegen Brazilië, met het Wilmots incident,… En dan ben ik heel blij dat ik met hen deze avond mocht delen. Een avond waarvan we later waarschijnlijk zeggen: weet ge nog toen…

Wat mij betreft mogen er zo nog twee avonden komen de komende week. Daarna verval ik gaarne terug in de ergernis. Maar nu nog even niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s