Wat een team!

Mijn vorige bijdrage beëindigde ik met een korte verwijzing naar een aantal kosten, onverwachte en andere. Ik heb van het begin gezegd dat ik eerlijk zou zijn, dus wil ik daar nu toch graag even verder op ingaan. Nee geen klaagzang en aiaiai en oeioeioei, maar misschien wel eerder een openheid zoeken om ook dat bespreekbaar te maken.

De vakantieperiode is soms confronterend, zeker op alle mogelijke sociale media. Iedereen post hoe geweldig deze of gene reisbestemming wel is, hoe verder hoe beter. Een zwembad hier, sjiek restaurant daar, een verlaten eiland ginder. Super, eerlijk waar. Ik vind het heerlijk om volgen hoe vrienden en of kennissen steeds weer leuke plaatsen vinden én deze ook enthousiast delen.

Confronterend is dan wel als je er alleen voor staat. Uiteraard wil ik mijn kinderen ook tonen hoe mooi het is in die verre en dichtere landen, wilik hen ook laten proeven van culinaire hoogstandjes, met hen deltavliegen over een prachtig stuk natuur. Maar dan staat er zoiets als een bankrekening klaar om op je schouder te tikken en te zeggen… psssst. Nu even niet. Remmen op een auto zijn belangrijker, mazout in de winter is ook prettig, … U kunt waarschijnlijk zelf het rijtje ook wat aanvullen. En dan begint de strijd tussen hoofd en gevoel.

Ik weet dat ik hen niets tekort doe. Ik weet dat ze ook gelukkig groot worden zonder nu al in een verlaten dorp in zuidoost Azië te hebben geslapen. Dat ook een jeugd zonder helikoptervlucht boven Manhattan best te overleven valt, zelfs een zomer zonder een gezinsreis naar Frankrijk of een ander olijk buurland, komen ze wel te boven. Dat is het hoofd. Dat is het verstand. Dat is de ratio met de blik op de rekening. De ratio die er mee probeert voor te zorgen dat we op het einde van de maand niet te veel buikpijn moeten hebben als we de brievenbus openen (liefst geen rekening nu…) of wanneer we de bankkaart insteken in de betaalautomaat van de lokale supermarkt.

Het gevoel wil met hen weg, op reis, naar verre en nabije einders. Uitstapjes doen naar pretparken, een appartement aan zee én in de bergen boeken, een leuke camping zoeken, … Ook dit lijstje kan u waarschijnlijk wel aanvullen.

Klaag ik? Neen, absoluut niet. Ik heb een fijn huis, in een fijne buurt, we hebben t warm in de winter, we eten en drinken en zoeken leuke en minder dure activiteiten (tips altijd welkom op de fb-pag van vadervanvier! https://www.facebook.com/vadervanviercom-271382136726837/ ). Meer nog, we blijven ook geregeld gewoon thuis.

Ook geen klachten van de vier. Op straat spelen, een dag naar het strand ( ja, met frigobox met sandwiches en fruit), kamperen in de wei bij bompa, slapen in de tent in de tuin, een heerlijk Chiro-kamp,… De vakantie vliegt voorbij en bijna elke avond kruipen ze moe en tevreden in hun bed.

Het is soms gewoon een beetje een struggle, quasi permanent bewust uitgeven of niet, aanvaarden dat dingen soms niet kunnen, koken wanneer je zin hebt om eigenlijk op een terras te gaan zitten met een grote portie mosselen. Maar eerlijk? Ik ben erg trots, op mezelf én op hen. We doen het, maand na maand. En we vinden het nog tof ook. Ik verstop het ook niet, ze mogen weten en leren dat niet alles kan. Mee zoeken naar een oplossing. Mee denken over leuke uitstappen. Ik ga niet beweren dat elk idee en elke suggestie even bruikbaar en realistisch is, maar…

zoals ik regelmatig tegen hen zeg:

Wat een team!

 

2 gedachten over “Wat een team!”

  1. Moeder van drie. Stop. Ander geslacht. Stop. Zeer herkenbaar. Stop. Ik ben fan en volg. Ik zou zeggen: succes maar dat is een vreemde uitdrukking als je het over kinderen hebt, alsof je net een ingewikkeld koffiezetapparaat hebt gekocht. Veel plezier is een meer gepaste uitdrukking. Geniet. Ik ben al fan van deze schrijfsels…

    Like

    1. soms kan een ‘succes’wens welkom zijn hoor, maar als moeder van drie weet je dat vast en zeker ook wel ;-). als je wil, kan je op facebook ook de pagina van vadervanvier volgen. krijg je steeds melding als er iets nieuw gepost is en zo nu en dan wat foto’s. bedankt voor je fijne reactie in ieder geval.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s