Zoeken naar het echte leven

School is weer bezig, twee weken arbeidsvreugde hebben we achter de rug. Nu ja, vooral de kinderen dan. Ik blijf, in overleg met dokter en coach, nog even thuis om gericht te kunnen werken aan en  naar de nieuwe toekomst. Hierover later misschien meer. Maar mocht u denken, die man zou best… worden of dit of dat beroep uitoefenen, voel u vrij uw suggesties te delen. Ik ben benieuwd!

Waar ik het nu vooral over wil hebben, is het terugvinden van het ritme van het echte leven. Het is het eerste schoolweekend dat we dit schooljaar samen doorbrengen. Tot voor kort, was het nog vakantie, mocht alles, veel toch, en moest er weinig. En nu plots moet er georganiseerd worden.

De hobby’s zijn er weer. Huistaken en lessen staan te blinken in schoolagenda’s. M vertrekt maandag voor drie dagen op zeeklassen ( blij voor haar, iets minder voor mij) en is dus een beetje, hoe ga ik het zeggen, actiever dan anders. Kortom, het is weer even zoeken.

Voorlopig zijn N en L nog erg gemotiveerd om van hun schooljaar op de middelbare school een succes te maken. Die doken dus achter hun bureau en deden alvast wat er door hun agenda van hen verwacht werd. Althans, daar ga ik maar van uit. B en M daarentegen hadden iets meer duwtjes nodig om een activiteit te vinden. M dook de tuin in en besloot de hond F te gaan trainen. Het werd een test van koppigheid. De ene wou naar links, de andere rechtdoor. En als u weet dat M 8 jaar is en F een Duitse Herder van 1.5 jaar, is de uitkomst van de test misschien wel te voorspellen.

Met B dook ik de keuken in. Hij wou samen koken. Groot voordeel is dat het eten voor vanavond en morgen al zo goed als klaar is. De boontjes en de patatjes staan klaar voor vanavond, enkel nog t vlees en de saus te gaan. Morgen na de Chiro ( N en L) en de scouts ( B en M), moet ik enkel nog spaghetti koken en de vegetarische saus opwarmen. En tussendoor flansten we nog een “ wat ligt er hier allemaal nog in de frigo” soep in elkaar.

Ik durf alvast zeggen dat het een best geslaagde zoektocht was. Deze voormiddag toch. Benieuwd wat de rest van de dag en het weekend brengen zal. Staat voorlopig vast: paardrijden L, voetbal N, Chiro en scouts, bezoek aan kringloopwinkel,… En dan zeggen ze dat het weekend dient om uit te rusten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s