Er is een zeker verschil.

In een, althans in mijn hoofd, niet zo ver verleden, diende de vrijdagavond om af te spreken met vrienden, pinten te drinken, te kletsen en frequent op zaterdag wakker te worden met een erg enthousiaste kater in het hoofd. Ik vermoed dat er heel wat onder jullie zijn die zich dat nog kunnen herinneren of die dat patroon nog toepassen.

Zoals de titel al zegt, er is een zeker verschil. Ik neem graag de laatste vrijdag als voorbeeld.

Na school pik ik de kinderen op, we komen naar huis en ik start met de voorbereiding van het voederen. Er moet namelijk op tijd gegeten worden, de voetbaltraining en de balletles wachten nog op ons. Tegen half zeven verdwijnt N met de fiets naar de plaatselijke voetbalclub en stap ik met B in de auto naar de balletles. Omdat die les een uur duurt en het te zot is om op en af te rijden, wacht ik in de mooie gemeente H Op den B. Ik besluit een bezoek te brengen aan een van de leukste cafés van bovenvermelde gemeente, namelijk Staminee De Living (ongegeneerd maak ik hier even gratis reclame.)

Een huisgemaakte ice-tea en een tonic pompelmoes later, verlaat ik het etablissement. Voldaan van fruitsappen en suikers, een fijne babbel met de bardame en een flukse 80 jarige Heistenaar zorgden voor de nodige verbale input. Een heel uur op café op vrijdag, alcoholvrij,… zei ik al dat er een verschil is?

De rest van de avond zitten we met zijn allen in de zetel. Frangipane uit de oven, thee erbij. Eerst Thuis kijken, in uitgestelde modus. Daarna schakelen we over naar een commerciële(re) zender die kinderen en jongeren de kans geeft te zingen voor een live-publiek en heel wat kijkers. Had u me een aantal jaren geleden verteld dat ik daarnaar zou kijken en dat nog leuk zou vinden ook, ik had u zot verklaard.

Maar na een drukke week en zo net voor de vakantie, met zijn allen in de zetel en genieten van de rust en het samenzijn. Ik word waarschijnlijk stilaan oud, maar het deed erg veel deugd. En dankzij de 8-jarige Westvlaamse André Hazes zorgde voor de kers op frangipane!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s