Welkom in een nieuwe wereld

Terwijl het hele buitendenker-verhaal, stilaan groeit en groter wordt, zorg ik op een andere manier voor mijn inkomen. Hoe mooi de toekomst voor buitendenker ook lijkt, ik ga niet tot dan geen boterhammetjes eten. Dus zocht en vond ik een job die ik mooi kan combineren en als freelancer kan doen.

Ik geef weer les. Nu niet meer aan kinderen, wel aan volwassenen. Volwassenen van allerlei achtergronden en oorsprong ( Brussel, Rwanda, Libanon, Frankrijk, Afghanistan,…) die, gestuurd vanuit het werk, Nederlands willen leren. Ik geef toe, een heel fijne job. Én een mens komt zo nog eens ergens.

Ik mocht al enkele dagen in de ochtend de trein pakken naar Brussel, onze mooie hoofdstad. De trein uit Lier, naar Brussel –Centraal en dan even te voet naar de Wetstraat. Mooie wandeling trouwens, voorbij het parlementsgebouw, door het park, langs het koninklijk paleis, de Amerikaanse ambassade,… Een eerste deel van het nieuwe leven.

Maar wat me het meest verbaast…

Als ik in de ochtend, zo rond 8u20, Brussel treingewijs binnenrijd, valt het me op hoe al die glazen torens zich vullen met mensen. Mensen die vanuit het hele land naar Brussel treinen, rijden, fietsen, steppen,… om daar een hele dag achter hun computer te kruipen en niets anders te doen dan achter hun computer te zitten. Honderden, duizenden mensen die een hele dag aan hun bureau zitten en bepaalde papieren/formulieren ontwerpen, invullen, verbeteren, aanpassen, wijzigen… Om dan daarna weer huiswaarts te gaan en de dag nadien hetzelfde te doen.

En versta me niet verkeerd, ik heb daar geen oordeel over. Ik stel alleen vast. Een hele economie die draait op administratie, registratie en andere –aties. Een hele economie die draait op formulieren, regels en papierwerk, afgeprint en geklasseerd in kilometers kasten of virtueel gestockeerd in een elektronische wolk. Ik vind het fascinerend. Zodanig boeiend, dat ik moeite moet doen om tijdens mijn lessen, in een van de vele glazen torens in Brussel, niet de hele tijd aan het raam te staan en met grote ogen naar deze wereld van papier te kijken…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s